luni, 26 iulie 2010

Ştiinţa merita mai mult

Universitatea - CFR Cluj 0-0
Stadion
„Municipal“ Turnu Severin, spectatori - 10.000.
Universitatea: Lung - Dănănae, Găman, Iliev, Ciucă - Dilevski, Bărboianu - Prepeliţă, Gargorov (‘81, Firţulescu), M.Costea - Dina (‘69, Stoianof). Antrenor: Aurel Ţicleanu.
CFR: Nuno Claro -Panin, Piccolo, Cadu, Edimar - G.Mureşan - Kivuvu (‘76,Bud), Culio - Y.Kone, Deac (‘55,Hora), Bielanovic (‘60, Dani). Antrenor: Andrea Mandorlini.
Au arbitrat: Al. Tudor – Cr. Nica, A. Oniţă.
Cartonaşe galbene: Y.Kone, Cadu, Bud,Dani.

Evoluţia alb-albaştrilor a fost superioară campionilor de la CFR, Ţicleanu învingându-l pe Mandorlini în ceea ce priveşte tactica jocului, un meci în care oltenii au avut în prima repriză trei ocazii de a marca, iar în două li s-a refuzat un penalti.

Statistica arată că ardelenii au câştigat trei din cele patru meciuri disputate în deplasare contra Craiovei în Liga I în ultimele cinci sezoane, de când oltenii au repromovat, iar sâmbătă multe voci pretindeau că CFR porneşte ca favorită. Pe teren, lucrurile au stat altfel, antrenorul Ţicleanu pregătind meciul astfel încât campioana a fost aproape de nerecunoscut. E suficient să amintim faptul că CFR nu a avut nici o ocazie clară la poarta Craiovei! Oltenii au irosit în prima repriză trei oportunităţi de a marca. Prima ocazie mare s-a petrecut în minutul 10: Gargorov (bună achiziţie!) l-a văzut excelent pe Mihai Costea şi l-a lansat pe vârful craiovean, dar acesta nu a preluat foarte bine şi Nuno Claro, ieşit destul de agresiv (cu picioarele) în întâmpinare, l-a dezechilibrat pe jucătorul Ştiinţei şi a prins mingea. Jocul s-a echilibrat, oaspeţii au dominat teritorial, dar tot Craiova ar fi putut înscrie: acelaşi Mihai Costea a fost blocat de Culio, mingea a ajuns la Bărboianu care, de la 16 metri, a încercat un lob, însă goalkeeper-ul portughez a reţinut (33’). A mai fost apoi faza din finalul reprizei: Gargorov a executat un corner, pe colţul lung, dar reluarea lui Mihai Costea a fost respinsă de Nuno Claro în corner (‘44).

Penalti refuzat Universităţii


Partea a doua a derbiului de la Turnu Severin a avut o cu totul altă desfăşurare, a avut un nivel modest, fără faze spectaculoase, dar cu o eroare din partea arbitrului Al. Tudor. În minutul 57, Panin l-a ţinut în tuşă pe Mihai Costea, împiedicându-l cu mâna să ajungă la minge, faza petrecându-se în suprafaţa de pedeapsă a oaspeţilor, dar Al. Tudor nu a fluierat nimic şi jocul s-a reluat în apostrofările suporterilor, care au cerut, ca şi banca tehnică a Craiovei, penalti. Meciul a continuat, dar cu câteva turaţii în minus faţă de prima repriză. De fapt, căldura şi-a spus cuvântul în întâlnirea de sâmbătă. Până la fluierul final, Dănănae a vrut să-l copieze pe celebrul Negrilă şi a urcat, aidoma lui „Negoro“ în atac, a încercat nişte lansări rămase fără rezultat. Apoi, Nuno Claro a greşit în faţa lui Stoianof, dar defensiva clujeană a respins (‘86) şi meciul s-a încheiat cu un învingător moral, Universitatea!

Ţicleanu: Am pierdut două puncte


Imediat după meci, la Digi Sport, antrenorul Ştiinţei a spus că sâmbătă gruparea alb-albastră a evoluat bine şi că ar fi meritat victoria: „Am făcut un meci bun, am întâlnit cel mai bun adversar din Liga I, echipa campioană. Îmi felicit băieţii, pentru că am jucat cu un adversar superior, dar totuşi cred că meritam victoria, întrucât CFR nu a avut nici o ocazie. Cred că am pierdut două puncte. Am avut şi un penalti clar, neacordat, la Mihai Costea. Campionatul a venit prea devreme pentru noi. CFR avea mai multe meciuri amicale jucate şi chiar şi unul oficial (...) Categoric, căldura a influenţat jocul, dar una peste alta, am jucat de la egal la egal cu adversarul, iar un egal cu echipa campioană nu este un rezultat aşa de rău.
Vreau să le mulţumesc şi suporterilor, care, atât pe drumul de la Craiova spre Severin, cât şi în tribune au făcut o atmosferă superbă“.

Adrian Mititelu: Am fi meritat să câştigăm

După fluierul final, în intervenţia telefonică de la Digi Sport, finanţatorul Craiovei, extrem de supărat, a spus că Universitatea este batjocorită, susţinând cu tărie că echipa olteană a avut două lovituri de la 11 metri neacordate, ambele la Mihai Costea (minutele 10 şi 57), afirmând că arbitrul a „jecmănit“ Ştiinţa. Pe site-ul clubului, declaraţia lui Adrian Mititelu sună astfel: „Se pare că nu se doreşte să ni se dea penalti. Asta este, va trebui să jucăm mai bine, să suplinim greşelile de arbitraj. Rezultatul mă nemulţumeşte. Am fi meritat să câştigăm. Echipa arată bine şi sunt convins că vom fi greu de învins în acest sezon. CFR nu a avut astăzi nici o ocazie. Noi ar fi trebuit să primim cel puţin un penalti, chiar şi observatorii
mi-au confirmat acest lucru“.

Porumboiu: Două penaltiuri şi Claro eliminat!

Fostul arbitru FIFA, Adrian Porumboiu, în prezent finanţatorul grupării FC Vaslui, a declarat la Fanatik Show că arbitrul Al. Tudor a greşit grav: „Ambele faze au fost judecate greşit. Nuno Claro s-a aruncat cu picioarele în atacantul Craiovei. Trebuia să fie şi eliminat. Apoi, în repriza a doua, Panin l-a ţinut clar pe acelaşi Costea. Universitatea a avut două penaltiuri“. Opinia fostului şef al CCA, Aron Huzu, este diametral opusă. „La Nuno Claro nici nu poate fi vorba de penalti, iar la duelul lui Costea cu Panin nu a fost o ţinere clară. Haideţi să-i lăsăm pe arbitri să decidă, să le acordăm mai multă încredere!“, a spus Huzu la DigiSport.

Bîtlan: Tudor are un „dinte“ împotriva Craiovei

Fost jucător al Ştiinţei şi fost arbitru, Titi Bîtlan a comentat după meci cele două faze controversate din careul CFR-ului Cluj: „Regulamentar, intervenţia din neglijenţă a lui Nuno Claro asupra lui Mihai Costea (minutul 10) trebuia taxată cu lovitură de la 11 metri, iar portarul Clujului eliminat deoarece atacantul Craiovei a fost lovit. La faza din repriza a doua - când Mihai Costea a vrut, în suprafaţa de pedeapsă, să se desprindă de apărătorul Panin, iar acesta l-a ţinut clar cu mâna stângă - regulamentul prevede acordarea de lovitură de la 11 metri. Cu alte cuvinte, arbitrul a dezavantajat Universitatea în meciul de sâmbătă, refuzându-i două penaltiuri. Domnul arbitru Al. Tudor, cu un fel de doză de aroganţă în el, are însă un «dinte» împotriva Universităţii Craiova“.

Fotbal: Bilete între 10 şi 75 de lei pentru meciul Steaua - Universitatea Craiova



Clubul Steaua a anunţat că, de miercuri, vor fi puse în vânzare bilete pentru prima partidă de pe teren propriu în sezonul 2009/2010, preţul acestora fiind cuprins între 10 lei la peluze şi 75 de lei la fotolii. Preţurile biletelor la partida Steaua - Universitea Craiova este următorul: Peluze - 10 lei, Tribuna a II-a - 15 lei, Tribuna I - 20 de lei, Tribuna 0 - 40 de lei, Fotolii - 75 de lei. Biletele pot fi achiziţionate de la casele stadionului Steaua începând de miercuri. Casele de bilete vor fi deschise de miercuri până vineri între orele 12.00 şi 20.00, sâmbătă programul fiind de la 10.00 la 20.30. Steaua întâlneşte, sâmbătă, de la ora 20.00, formaţia Universitatea Craiova, într-o partidă contând pentru etapa a II-a a Ligii I.

Sursa: Gazeta de Sud

Oraş al controverselor, Craiova a ajuns pe locul trei în campania "Oraşul de vis"

Intens mediatizat în presa naţională, de obicei cu subiecte negative, Craiova a reuşit până la urmă să demonstreze că poate fi un oraş în care să-ţi doreşti să locuieşti.

Aportul campaniei "Oraşul de vis" se vede cel mai bine la Craiova. Notorietatea acestui oraş se leagă, în opinia publică, de conflictele dintre clanurile de infractori, arestarea primarului Solomon, aventurile fiului judecătorului Covei sau moartea violentă a unui bunic, bătut de un şofer.

Însă Craiova este mai mult decât atât, iar campania a evidenţiat şi aspectele pozitive despre care nu s-a discutat. Capitala Olteniei a dovedid că se ridică deasupra clişeelor. Se laudă cu unul dintre cele mai bune licee din ţară. Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti", matematică-informatică, e pe locul doi în topul liceelor din România.


Oferta culturală este diversă, iar craiovenii au de unde alege. Unul dintre cele mai mari avantaje ale Craiovei este oferit de calitatea mediului. Comparat cu celelalte 14 oraşe, Craiova are cea mai mare suprafaţă de spaţiu verde pe cap de locuitor. Un alt avantaj în constituie accesul la aeroport.

Subiect controversat în Craiova, siguranţa cetăţenilor, pornind de la cifrele oficiale, arată că după numărul de accidente rutiere în 2009, raportate la mia de locuitor, se află printre cele mai sigure oraşe din ţară.

Mititelu, dat pe mâna procurorilor (nu stiu daca intereseaza pe cineva)

Scandal cât casa între unul dintre registratorii de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dolj, Florin Bălănescu, şi finanţatorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu. Bălănescu l-a reclamat pe acesta procurorilor pentru fals în declaraţii în legătură cu o tranzacţie imobiliară în care îl acuză că a încercat să doneze un teren care nu îi aparţinea. Bălănescu i-a dat pe mâna procurorilor şi pe doi notari cunoscuţi din Craiova, Dana Tomiţă şi Daniela Tudor.


Întreaga afacere a ieşit la iveală, după cum spune Bălănescu, în urmă cu o lună, atunci când Mititelu şi soţia lui au încercat să-i doneze fiicei lor o suprafaţă de teren de la Balta Craioviţei, evaluată la peste 9,2 milioane de lei (aproximativ 2,2 milioane de euro). După ce au încheiat contractul de donaţie la notarul Daniela Tudor, actul trebuia aprobat şi de cei de la Cartea Funciară. Când a văzut despre ce e vorba, Bălănescu a respins cererea de înscriere a dreptului de proprietate a terenului pe numele fetei lui Mititelu şi i-a trimis pachet pe cei doi soţi şi pe notari la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Acuzaţiile lui Bălănescu

Gazeta de Sud v-a prezentat pe larg povestea terenurilor de la Balta Craioviţei şi modul în care Adrian Mititelu a devenit proprietarul lor. O parte din acest teren face acum obiectul anchetei procurorilor. În septembrie 2006, Mititelu şi soţia au cerut OCPI Dolj întabularea dreptului de proprietate asupra terenurilor de la Baltă pe baza unei sentinţe judecătoreşti din 2004. Pe lângă această hotărâre, soţii au adus şi alte documente justificative. Cei doi au devenit proprietari cu acte după ce OCPI Dolj a admis cererile. Patru luni mai târziu, în ianuarie 2007, una dintre firmele administrate de Adrian Mititelu, Societatea pentru Renaşterea Fotbalului Craiovean, a solicitat şi ea întabularea dreptului de proprietate pe baza mai multor documente, printre care şi un contract de vânzare de drepturi succesorale 1303 din 2005 încheiat la notarul Andrei Tomiţă, prin care soţii Mititelu au vândut firmei drepturile succesorale pe care şi le întabulaseră ei în septembrie 2006. Şi această cerere a fost aprobată, deci firma lui Mititelu a devenit şi ea proprietară pe acel teren. „Unica diferenţă dintre actele care au stat la baza celor două întabulări este contractul de vânzare 1303/2005 (...) o primă infracţiune de fals în declaraţii a fost săvârşită de Adrian Mititelu şi Ileana Mititelu atunci când au solicitat întabularea dreptului de proprietate în favoarea lor, deşi aceştia aveau reprezentarea înstrăinării drepturilor lor prin contractul de vânzare 1303/2005 pe care în mod vădit nu l-au depus nici la momentul întocmirii documentaţiei cadastrale, şi nici la momentul formulării cererii de întabulare. O altă infracţiune de fals în declaraţii a fost săvârşită cu prilejul încheierii contractului de donaţie 2252/2010, deşi aceştia aveau reprezentarea înstrăinării drepturilor lor către Societatea pentru Renaşterea Fotbalului Craiovean(...) Infracţiuni de fals în declaraţii au fost săvârşite după cum au avut interes şi cu prilejul înregistrării diverselor acte prin care s-au pretins sau nu proprietarii imobilelor aşa-zis dobândite prin numeroase contracte de vânzare-cumpărare de drepturi succesorale, în faţa organelor cu atribuţii de înregistrare şi control-financiar fiscal, instanţelor de judecată, acestor autorităţi, la fel ca în cazul OCPI Dolj, prezentându-li-se de către cei doi doar actele dorite de aceştia“, se arată în încheierea de respingere a cererii soţilor Mititelu, care reprezintă de fapt şi plângerea penală adresată procurorilor. Practic, registratorul Bălănescu, fost şef al serviciului de carte funciară, îi acuză pe soţii Mititelu că şi-au întabulat pe numele lor terenuri pe care le vânduseră deja căte firma pe care o administra Adrian Mititelu şi că anul acesta doreau să doneze fiicei lor un imobil care nu le mai aparţinea de ani buni.

Notari acuzaţi că sunt pe mână cu Mititelu

Nici notarii care au parafat actele de transfer al proprietăţii nu au scăpat de plângerea penală. „Este fără dubiu că doamna notar (Daniela Tudor - n.r.) a avut cunoştinţă de contractul de vânzare-cumpărare de drepturi succesorale 1303/2005(...), întrucât dumneaei autentificase, legalizase numeroase acte având la bază acest contract, iar în acest context nu se mai poate apăra pretinzând că nu ştia că soţii Mititelu nu mai puteau transmite fiicei lor nici un drept întrucât le înstrăinaseră în 2005 (...). În concluzie, nici doamna notar şi nici soţii Mititelu nu pot susţine că la momentul autentificării contractului de donaţie uitaseră cu toţii de contractul de vânzare-cumpărare din 2005“, spune Bălănescu. Cât despre ceilalţi doi notari, Dana şi Andrei Tomiţă, registratorul de la OCPI susţine că este posibil ca aceştia să fi săvârşit fals intelectual sau neglijenţă în serviciu, aşa că a decis să ceară procurorilor să-i verifice şi pe ei. Bălănescu susţine că aceştia ar fi indus OCPI în eroare prin menţiunile din contractele de vânzare de drepturi succesorale în care cereau întabularea dreptului de proprietate, deşi, spune el, prin astfel de contracte nu se vinde nimic concret pentru a fi întabulat. În felul acesta, notarii Tomiţă şi Tudor ar fi prejudiciat statul cu milioane de euro prin neplata de către Mititelu a impozitelor pe transferul proprietăţii şi TVA.

Mititelu: E un nenorocit, un bolnav psihic!

Adrian Mititelu a scuipat flăcări atunci când a auzit de plângerea penală. În stilu-i caracteristic, finanţatorul Universităţii Craiova l-a împroşcat pe Bălănescu cu invective. „E bolnav psihic. E un nenorocit. E un tip de rea-credinţă. E omul lui Dinel Staicu. Acum ceva timp, mi-a cerut o sponsorizare de 5.000 de euro pentru nevasta lui să facă un curs în Spania. Nu i-am dat şi uite ce face acum“, a urlat Mititelu. După ce s-a calmat, Mititelu a spus că nu este obligat să-i dea toate documentele lui Bălănescu şi a precizat că taxele prea mari pentru întabulare şi sechestrul pus de fisc l-au împiedicat să facă acest lucru. „Plângerea penală nu are obiect. O să-i fac şi eu plângere. Nu am putut să întabulez pentru că taxele erau mari şi mi-a pus şi fiscul sechestru. Terenul acesta pe care doream să-l donez fiicei mele nu face parte din terenul acela care a făcut obiectul sechestrului. S-a grăbit să-mi facă rău. Fata mea urma să închirieze acest teren şi luam şi eu un milion de euro în avans“, a mai spus Mititelu.

Daniela Tudor: Dacă tăcea, filosof rămânea

La gâtul lui Bălănescu a sărit şi notarul Daniela Tudor, cea care a încheiat contractul de donaţie. „Absolut toate încheierile pentru Mititelu sunt făcute numai de dl Bălănescu. Chiar nu-mi dau seama ce se întâmplă între ei doi de ni se asociază numele. Eu nu am contractul 1303 din 2005. De ce nu apare în cartea funciară? Eu sunt obligată să mă iau după actele din cartea funciară. Dacă faceţi 7.000 de acte la mine, trebuie să le ţin minte pe toate? Eu cred că se astupă dânsul cu nişte chestii pe care le-a făcut din eroare. Pe mine legea mă obligă aşa: să mă ţin de actele care figurează în extrasul de carte funciară şi care bat cu actele prezentate de om. Eu nu ţin minte ce am făcut ieri... şi Mititelu poate spune că nu mai ţine minte. Cred că nimeni nu-şi pune pielea la saramură pentru nimeni. Mititelu nu face acte numai la mine. Eu nu am de unde să ştiu. Bălănescu a uitat să le întabuleze şi acum vrea să se spele. Dacă tăcea, filosof rămânea. Când a descoperit că lucrurile nu sunt bine făcute, putea cere anularea lor în instanţă. Când am văzut că e contract de donaţie am stat liniştită. Dacă era vorba de contract de vânzare şi, mai ales, că e vorba de Mititelu, îmi ridicam anumite semne de întrebare. Eu nu am voie să refuz ca notar când actele sunt în regulă. Domnul Bălănescu are o problemă la limita logicii. De fapt, dânsul nu prea înţelege. Ştim foarte bine că domnul Bălănescu cu cartea e mai spre la limită“, a spus notarul Daniela Tudor.

Dana Tomiţă, despre plângerea lui Bălănescu: Un autodenunţ

Şi notarul Dana Tomiţă se consideră nevinovată în scandalul legat de terenurile lui Mititelu. „Este dreptul dânsului să sesizeze pe cine doreşte, pentru că este un funcţionar public. Nu mă deranjează că a făcut sesizarea. Că nu are dreptate e partea a doua. Actul meu nu are nici o hibă şi asta vor constata domnii procurori. Noroc că cercetează Parchetul de la Curte pentru că acolo sunt oameni cu experienţă. Mă deranjează, în schimb, forma prin care a făcut plângerea. Putea face sesizare oricine, dar nu într-o încheiere de carte funciară. Să cuprinzi o plângere penală în felul acesta mi se pare o chestie neelegantă din partea unui bărbat care a fost şi procuror“, a declarat Tomiţă. Întrebată dacă va face la rândul ei plângere împotriva registratorului, notarul a răspuns scurt: „Pe mine m-a învăţat mama să nu te pui cu o persoană aşa“. Tomiţă crede că, prin plângerea penală, Bălănescu, de fapt, se autodenunţă. „Bănuiesc că se vrea o mea culpa, un autodenunţ, ceva de genul ăsta. Cred că deja l-a întrebat cineva şi ăsta este răspunsul. Oricum, sunt patru ani de când am făcut actul acela. Nu a văzut nimeni până acum? Pe aceste cărţi funciare nu a lucrat nimeni? Mă întreb de ce s-a sesizat atât de târziu“, a mai spus Tomiţă. Într-un răspuns trimis GdS, registratorul OCPI, Florin Bălănescu, explică de ce plângerea penală a fost formulată la câţiva ani de la întabularea dreptului de proprietate în favoarea familiei Mititelu. „Motivul sesizării (Parchetului - n.r.) a fost acela al transmiterii dreptului de proprietate asupra unuia şi al aceluiaşi bun (Amplasamentul 3 Balta Craioviţa) de către Mititelu Adrian către dobânditori diferiţi, respectiv SC RENAŞTEREA FOTBALULUI CRAIOVEAN S.R.L. (conform contract de vânzare de drepturi succesorale autentic 1303/2005, încheiere de rectificare 2034/2006 BNP Andrei Tomiţă) şi către fiica sa MITITELU LIANA GABRIELA (contract de donaţie autentic 2252/2010 BNP Tudor Marinela Daniela). Am observat dubla înstrăinare, întrucât specificul muncii mele de registrator constă în verificarea legalităţii actelor notariale în raport de îndeplinirea condiţiilor prevăzute de Legea nr. 7/1996 privind cadastrul şi publicitatea imobiliară“, se arată în răspunsul lui Florin Bălănescu. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au confirmat primirea plângerii penale. „Sesizarea a fost repartizată unui procuror“, au declarat pentru GdS reprezentanţii Parchetului.

Sursa: Gazeta de Sud

2pac - California Love

2pac traieste? Adevar sau confuzie?




Oare 2PAC traieste?! O serie de poze realizate intr-un bar din New Orleans, weekendul trecut, infatiseaza un barbat ce seamana leit cu regretatul artist, informeaza TMZ.

Desi au trecut 13 ani de la asasinatul din Las Vegas al celebrului raper, presa inca mai reuseste sa scoata la lumina astfel de afirmatii. De-a lungul timpului au fost aduse in paginile ziarelor mai multe dovezi ca TUPAC SHAKUR traieste si ca moartea sa nu a fost una reala.

Vânzătorul furadanului cu care s-a sinucis Mădălina Manole este în Serbia

Sorin Cârdaş, presupusul vânzător al pesticidului Furdan, a fost urmărit de poliţişti prin semnalul telefonului său mobil, iar semnalul emis a arătat că până să fugă din ţară sau să îşi arunce mobilul, bărbatul şi-a petrecut ultimele ore la Timişoara.
Potrivit Click, timp de două zile, oamenii legii au urmărit semnalul GSM emis de telefonul lui Sorin Cârdaş în timpul convorbirilor, iar rezultatul a arătat că bărbatul a petrecut mai multe ore în Timişoara, chiar dacă domiciliul lui din acte este în Cluj-Napoca.
Din primele informaţii reiese că, miercuri, bărbatul ar fi ajuns în Serbia, iar joi a fost dat în consemn la frontieră. Deocamdată nu a fost pus sub acuzaţie şi se aşteaptă revenirea lui în ţară pentru a fi supus audierilor. Cel mai probabil, acestea vor avea loc în Timişoara, oraşul de reşedinţă al lui Sorin Cârdaş. Nu este exclusă nici varianta prezentării lui în faţa procurorilor Parchetului din Bucureşti.

Sursa: Gazeta de Sud

Miercuri se ia apa

Compania de Apă "Oltenia" va sista furnizarea apei potabile miercuri, 28 iulie, între orele 8.00 - 24.00, în următoarele cartiere: Corniţoiu, George Enescu, Brazda lui Novac, Rovine, zona centrală a municipiului Craiova, inclusiv străzile Carol I şi Unirii, Calea Bucureşti, 1 Mai de la Ciupercă până în str. Tabaci, Siloz, Valea Roşie, Sărari, Veteranilor, cartierul ANL, Calea Severinului - tronsonul cuprins între str. Pelendava şi Centura Ocolitoare Nord, Izvorul Rece, străzile: Pelendava (conducta veche), Fermierului, Eliza Opran, Alunului şi aleile adiacente, Depoului, - inclusiv zona triaj CF, blocurile CFR de pe Aleea 1 Bariera Vâlcii, Valea Şarpelui, Platforma Industrială de Vest.
Pe durata execuţiei manevrelor de încărcare a reţelei publice de distribuţie a apei potabile, respectiv pe 29 iulie, între orele 0.00 - 8.00 se va întrerupe alimentarea cu apă inclusiv în cartierele Bariera Vâlcii şi Gherceşti.
În zonele menţionate, datorită manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calităţii apei potabile din punct de vedere al turbidităţii şi culorii. La apariţia acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei.

Sursa: Gazeta de Sud

Încă o razie de amploare pe drumurile din Dolj



Aproape 500 de poliţişti şi jandarmi au executat, sâmbătă noapte, o razie de proporţii în Craiova şi în judeţul Dolj, în urma căreia au fost aplicate sute de amenzi şi au fost întocmite mai multe dosare penale.

Poliţiştii şi jadarmii doljeni au ieşit din nou pe străzi sâmbătă noapte, când au executat o acţiune sub directa coordonare a Inspectoratului General al Poliţiei Române. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, 336 de poliţişti, ajutaţi de luptătorii SPIR şi peste 100 de jandarmi, au acţionat în judeţ pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, dar şi pentru combaterea faptelor violente comise pe străzi sau a furturilor.
După încheierea acţiunii, poliţiştii doljeni au tras linie şi au adunat 421 de abateri contravenţionale, pentru care au aplicat amenzi în valoare totală de 71.970 de lei, cele mai multe pentru încălcări ale normelor rutiere. De asemenea, oamenii legii au constatat 23 de infracţiuni, fiind întocmite tot atâtea dosare penale. Pe lângă amenzile date şi dosarele întocmite, poliţiştii se mai „laudă“ şi cu retragerea a 14 certificate de înmatriculare şi suspendarea a 21 de permise de conducere.
În urma acţiunii de sâmbătă noapte au fost controlate peste 1.000 de autovehicule, din care 260 înmatriculate în alte state, şi au fost legitimate 1.743 de persoane.

Pistol fără acte, şoferi băuţi la volan sau fără permis

Sâmbătă, poliţiştii l-au depistat pe Alin Ofiţeru, de 25 de ani, din Oţelu Roşu - Caraş-Severin, care conducea pe bulevardul Racoţeanu din Filiaşi o motocicletă Yamaha neînmatriculată.
De asemenea, într-un Ford Mondeo condus de Sorin Necşulea, de 24 de ani, din comuna Mârşani, a fost găsit un pistol marca Zoraki de calibrul 9 mm, cu încărcător cu 5 cartuşe, din care două cu bilă de cauciuc. Pentru că tânărul nu a putut prezenta documentele necesare deţinerii unei astfel de arme şi a muniţiei, pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Tot sâmbătă noapte, în jurul orei 22.00, a fost depistat Rome Stan, de 26 de ani, din comuna Amărăştii de Jos, în timp ce conducea o Dacie 1310, deşi nu avea permis şi era sub influenţa băuturilor alcoolice, etilotestul indicând 0,46 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, Ică Cică, de 19 ani, din Craiova, conducea un Saab fără a avea permis, iar un minor de 16 ani, din Calafat, se afla pe o motocicletă Suzuki neînmatriculată şi nu avea permis.

Razie şi în urmă cu o săptămână

La ultima razie a poliţiştilor doljeni au fost legitimate 1.577 de persoane şi au fost oprite în trafic şi controlate 1.124 de autovehicule. În urma acţiunii au fost constatate 359 de abateri contravenţionale, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 92.170 de lei. De asemenea, poliţiştii au constatat şapte fapte penale, au retras şapte certificate de înmatriculare şi au reţinut opt permise de conducere.

Sursa: Gazeta de Sud

Akon - Beautiful

Jay sean - Tonight

Jay Sean ft Lil' Wayne - Down

The game feat Lil Wayne - My Life

Travis Barker (Remix for Low)

Eminem - Mockingbird

WE ARE THE WORLD

Eminem - Just lose it

Eminem - Lose Yourself

Eminem - Not Afraid