marți, 27 iulie 2010

Praetoria Craiova (Acasa cu Dinamo) 2-0

Ce a fost Universitatea Craiova :(

CIA - Olteniada

Anul 2010, cel mai cald pentru planetă

Experţii dau dovadă de prudenţă şi consideră că au nevoie de timp pentru a se distanţa şi a putea explica temperaturile ridicate din primele şase luni ale lui 2010, considerate cele mai ridicate temperaturi înregistrate pe planetă până în prezent, comentează AFP.

Ei se întreabă dacă “de vină” pentru producerea acestui fenomen sunt modificările climatice, dar nu exclud nici alte cauze posibile, între care faimosul fenomen El Nino.

Din ianuarie şi până în iunie, temperatura medie înregistrată pe glob, în oceane şi pe uscat, a fost cea mai mare înregistrată vreodată, potrivit datelor Agenţiei americane pentru Ocean şi Atmosferă (NOAA).

Aceasta a atins în medie 14,2 grade Celsius, cu 0,68 grade Celsius mai mult decât media înregistrată în secolul al XX-lea.

Valori maxime au fost înregistrate în special “între aprilie şi iunie în Europa Centrală, în partea de nord a continentului nord-american, nordul continentului sud-african, Africa de Vest şi bazinul Caraibilor”, a declarat Jean-Pierre Ceron, adjunctul directorului serviciului de climatologie din cadrul Meteo France.

Iar “până la sfârşitul primăverii, oceanele erau toate calde”, a adăugat el.

Poate fi, acest fenomen, atribuit încălzirii climatice? Climatologii au răspuns că este dificil, pentru moment, ca aceasta să fie considerată cauza temperaturilor-record, în pofida faptului că aceste “temperaturi foarte ridicate sunt coerente cu ceea ce putem aştepta”, în opinia francezului Herve Le Treut.

Potrivit NOAA, cele zece recorduri de temperatură globală, din 1880 şi până în prezent, au fost înregistrate toate în ultimii 15 ani.

“Tendinţele legate de încălzirea climatică sunt evaluate în cadrul unor intervale de zece ani, şi nu la o scară de câteva luni. Toate recordurile sunt făcute să fie depăşite. Problema este să aflăm dacă acest lucru se înscrie într-o evoluţie pe termen lung”, a dezvăluit el.

Este însă dificil de luat în considerare încălzirea globală a planetei, cu 0,7 grade Celsius într-un secol, în legătură cu emisiile de gaz de seră, şi “fluctuaţiile” climatului, cauzate de fenomene naturale.

“Eu compar acest lucru cu efectul unei marei. Dacă sunteţi pe plajă, iar valurile vin şi se retrag, este foarte dificil să ştiţi dacă nivelul mării urcă, doar privind valurile. Însă, acest lucru nu împiedică nivelul mării să crească, puţin câte puţin, dar, acest lucru este foarte dificil de detectat”, a continuat el.

Dacă mareea este modificarea climatică, valurile pot fi, spre exemplu, El Nino, un fenomen care a reapărut în Pacific, în iunie 2009, dar care a dispărut în mai 2010.

“Oceanul Paficic se încălzeşte şi au loc fenomene de reajustare, care perturbă toate tipurile de climă din zona intertropicală şi chiar dincolo de aceasta”, a declarat Le Treut, care atribuie, “în parte”, recordurile din 2010, acestui fenomen natural.

În opinia climatologului britanic Andrew Watson, este vorba, fără îndoială, de efectele fenomenului El Nino.

“Noi ştim că, anul viitor, El Nino va fi, în mod global, cu mult mai cald decât în mod obişnuit. Acesta a fost cazul în 1998 (până în prezent, anul în care s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi în primele şase luni), şi a fost urmat de cel mai intens El Nino din secolul trecut”, a declarat Watson.

“Climatul, contrar meteorologiei, vizează modificările medii pe termen lung. Mai ales atunci când trebuie să ţii cont de variaţii de tip El Nino, care se pot manifesta timp de mai mulţi ani”, a adăugat el.

Însă, în opinia acestuia, această prudenţă ştiinţifică nu pune în discuţie existenţa încălzirii climatice, în curs. Potrivit NOAA, iunie 2010 a fost cea de a 304-a lună consecutivă cea mai caldă la nivel global, în comparaţie cu media înregistrată în secolul al XX-lea.

“Este, astfel, vorba despre 25 de ani de anomalie. În acest caz, vorbim deja despre climat, nu mai vorbim despre meteorologie. Lumea se încălzeşte, într-un ritm foarte rapid”, subliniat el.

Met Office, serviciul meteorologic britanic, este de aceeaşi părere. “În contextul (primului) deceniu al mileniului trei, cel mai cald înregistrat vreodată”, datele record din 2010 “sunt un indiciu în plus asupra încălzirii climatului”, a declarat Barry Gromett, purtătorul de cuvânt al acestei instituţii.

Sursa Media1.ro

Şase satanişti ruşi, condamnaţi pentru că au omorât patru adolescenţi, pe care apoi i-au mâncat

iAutorităţile ruse au condamnat, luni, şase tineri satanişti la pedepse de până la 20 de ani de închisoare, pentru că, în 2008, au omorât patru adolescenţi, într-o pădure, după care i-au tăiat în bucăţi şi i-au mâncat, potrivit ziarelor locale.

Cei şase acuzaţi, dintre care patru erau minori la momentul crimelor, au fost găsiţi vinovaţi de “moartea a patru persoane la finalul unui ritual de iniţiere, de profanare de morminte şi de furt“, potrivit unui comunicat al tribunalului regional din Iaroslavl, din nord-estul Rusiei.

După ce i-au omorât pe cei patru adolescenţi, tinerii, care au subliniat ei înşişi că fac parte dintr-o sectă satanistă, i-au tăiat în bucăţi, pe care le-au gătit şi le-au mâncat, relatează un cotidian local.

Crimele au fost comise în iunie 2008, iar resturi din corpurile victimelor au fost găsite două luni mai târziu.

Liderul grupului, Nikolai Ogolobniak, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, iar cei cinci complici au primit pedepse între 8 şi 10 ani.

Un al şaptelea membru al grupului a fost găsit iresponsabil şi va fi supus unui tratament psihiatric. Procesul s-a desfăşurat cu uşile închise, având în vedere natura infracţiunilor şi implicarea minorilor.

Căutări reluate la epava elicopterului militar

Echipele de salvare au ajuns, marţi dimineaţă, la epava elicopterului militar israelian prăbuşit luni în Masivul Bucegi, în judeţul Braşov. La bordul aparatului se aflau 7 militari, 6 israelieni şi unul român. Căutările au fost întrerupte luni seară.

Operaţiunile de căutare sînt îngreunate de faptul că epava se afla într-un loc greu accesibil.

Militarul român a fost identificat, este vorba de căpitanul Ştefan Claudiu Dragnea în vârstă de 31 de ani. Şi cei şase militari israelieni prezenţi la bordul aparatului prăbuşit au fost identificaţi.

Din cauza acestui accident forţele aeriene israeliene au decis să suspende exerciţiul comun cu cele române, Blue sky 2010, urmând ca militarii israelieni sa plece miercuri, cu o zi mai devreme faţă de programul iniţial. Totodată, avioanele militare israeliene au fost consemnate la sol după accidentul din România. • Interzis la Modafinil
• Şapte militari au murit dupã prãbuşirea unui elicopter
• Capital Economics: Economia României va scadea cu 2,5% în 2010


Potrivit presei israeliene, accidentul din judeţul Braşov este cel mai grav din ultimii 13 ani. În Israel se pune acum problema înlocuirii acestui tip de elicopter. Însuşi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunţat că urmăreşte îndeaproape evenimentele şi că a discutat problema cu ministrul Apărării şi comandantul forţelor armate din aceasta tara.

O echipă israeliană a fost trimisă deja în România să investigheze cauzele prăbuşirii elicopterului .

Elicopterul prăbuşit în România nu prezenta probleme tehnice înaintea zborului - a declarat şeful Statului Major al forţelor aeriene israeliene, citat de cotidianul Haaretz, în ediţia electronică. Potrivit sursei citate o hotărâre luni în România, este complexă, costisitoare şi necesită timp, fiind "improbabilă" în contextul crizei economice actuale.

Una dintre problemele asupra căreia se vor concentra autorităţile israeliene, în urma acestui incident vizează mentenenţa acestui tip de elicopter, dată fiind vechimea lui.

Din cauza mărimii şi "versatilităţii impresionante", elicopterul este considerat de forţele israeliene "cel mai de încredere aparat din categoria sa", în pofida faptului că se află în serviciul armatei de 40 de ani şi necesită verificări mecanice periodice.

Aparatul este utilizat cu regularitate de echipele de salvare este cunoscut pentru misiuni "legendare", ca cea din 1973, când a transportat 600 de militari israelieni pe vârful muntelui Hermon, care a fost recucerit de la sirieni.

Ambasada Franţei transmite condoleanţe




"Ambasadorul Frantei a aflat cu tristete vestea producerii accidentului aviatic care a avut loc luni, 26 iulie, în judetul Brasov, soldat cu moartea a 6 soldati israelieni si a unui soldat român. In aceste momente dureroase, Ambasadorul Frantei doreste sa transmita famiilor victimelor întreaga sa compasiune si sincere condoleante", se arată într-un comunicat remis RFI.

Vi-l recomand videoclipul asta :)))

Taio Cruz - Break your hearth

Usher - OMG

Inna apare iarasi pe coperta FHM, de data aceasta topless in Cehia



Inna apare pentru a treia oara pe coperta revistei FHM. Ea a pozat topless pentru editia din Cehia a publicatiei destinata in special barbatilor.

De curand Inna a mai aparut pe copertile revistelor FHM de la noi si din Franta, artista ocupand de ceva vreme locurile fruntase ale clasamentelor muzicale internationale.

In FHM Cehia, Inna pozeaza topless, pictorialul fiind realizat de fotograful Edward Aninaru intr-o locatie mai putin obisnuita: la Remat.

Albumul Hot al Innei a ajuns pana pe locul 7 in topul celor mai vandute albume din Cehia.

Inna se pregateste acum sa-si lanseze single-ul "Amazing" si in Marea Britanie pe 15 august.

Liberty Parade a reusit sa stranga peste 70 000 de petrecareti



Peste 70.000 de petrecăreţi au demonstrat sâmbătă că Liberty Parade, organizat de Vibe FM şi Music Channel, este cel mai mare eveniment dance din România la ora actuala.

Totul a început la ora 16.00 în Olimp, când cele 3 camioane descoperite în care mixau DJ-ii s-au umplut până la refuz de tineri din toată ţara costumaţi special pentru evenimentul devenit deja tradiţie.

Caravana culorilor a parcurs traseul prin toate staţiunile din sudul litoralului, pe drum alăturându-se în ritm de dans în jur de 4000 de oameni. În spatele camioanelor pline de viberi adevăraţi, s-a format o coadă de sute de metri formată din maşini. La unison, răsuna transmisiunea live a set-urile din caravana transmise în direct de către Vibe FM.

Christian Green, Cristi Stanciu, Paul Damixie şi Bogdan Popoviciu, DJ Elf, Snatt&Vix, Alexuuu&TDK, Carlos&Jasc, Sllash&Doppe şi DJ Dark au pregătit în caravană terenul pentru explozia de energie care a avut loc după ora 20.00 la Liberty Parade Arena, aflată pe plaja dintre Venus şi Saturn. La lăsarea întunericului, NTFO şi Lucian Bărbulescu au început în forţă petrecerea anului.

La ora 22.00 lumina s-a stins, iar publicul a fremătat în aşteptarea deschiderii oficiale. Imediat după, pe scena şi-au făcut apariţia Connect-R şi Vibers, creatorii imnului Liberty Parade de anul acesta.


Vali BĂRBULESCU, gazda evenimentului, şi mai apoi DJ Andi şi Liviu Hodor, realizatorii emisiunii Request 629, au ridicat încă de la primele beat-uri peste 150.000 de mâini în aer. La platane a intrat apoi DJ Optick. Toţi fanii lui s-au bucurat de faptul ca DJ-ul a fost nevoit să-şi prelungească setul din cauza faptului că Above&Beyond, britanicii ce intrau pe scenă după el, au simţit pe propria lui piele ce efect a avut Liberty Parade asupra traficului de pe litoral, blocat de sutele de maşini care se îndreptau spre zona de desfăşutrare a evenimentului.

Cu o mică şi justificată întârziere, Above&Beyond a oferit 3 ore de show la cel mai înalt nivel. Vizibil copleşiţi de reacţiile de susţinere ale numerosului public, DJ-ii cotaţi cu numărul 4 în ierarhia celor mai buni DJ din lume, au dansat împreună cu zecile de mii de oameni care le-au fost alături, făcând atmosfera din Arenă să devină incendiară.

Răsăritul soarelui a venit pe plaja dintre Venus şi Saturn pe beat-urile Vikăi Jigulina şi cele ale lui Mihai Popoviciu. Mii de oameni au râmas pe plajă dansând alături de ei în încheierea petrecerii anului. Încă o dată, Liberty Parade a setat un standard pentru performanţă prin calitatea muzicii şi prin incredibila atmosferă creată de oamenii care îşi deschid sufletele şi minţile la evenimentul lor preferat şi sărbătoresc timp de 16 ore, în fiecare an libertatea, creativitatea şi energia pozitivă.

Biggie Paid Gang To Kill Tupac, Report Says Fatal shots allegedly fired from East Coast rapper's own gun.


The Los Angeles Times delivered a bombshell on Friday when it reported that the Notorious B.I.G. offered gang members $1 million to kill Tupac Shakur and provided the gun used in his 1996 murder.

The investigative report, which details the hours leading up to Shakur's fatal shooting, was written by Chuck Philips, who has covered the slaying extensively and spent more than a year researching the case. The Times piece places Christopher Wallace, a.k.a. Biggie Smalls, in Las Vegas on the night of the shooting and details a meeting that allegedly took place between the East Coast rapper and several Crips.

Citing gang members who spoke only on terms on anonymity, Philips asserts that not only did B.I.G. agree to pay the killers, but that he also insisted they use his gun, a loaded .40-caliber Glock pistol that he then placed on the table.

"The revelation of Biggie was shocking to me," Philips told MTV News on Thursday. "When this came up, I was just, ... 'I don't believe it.' So I went about trying to disprove it in various ways with various sources and that's not what happened. What I ended up writing is what happened."

Philips reports that Orlando Anderson, a Crips gang member long believed by many to be Shakur's murderer, pulled the trigger. According to the article, Anderson and several other Crips planned the execution in retaliation for a beating Shakur, Marion "Suge" Knight and their associates gave Anderson earlier that evening after a Mike Tyson fight at the MGM Grand Hotel.

Biggie had been feuding with Shakur and, according to Philips, had told the Crips he wanted the rival rapper dead, so the gang members figured they might get Biggie to pay them for the hit. (Biggie's ties to the gang stem from allegations that his record label employed Crips as security guards, although Sean "P. Diddy" Combs, the rapper's best friend and head of Bad Boy Records, has denied it.)

"If you go back to my stories that I wrote prior to this, I never believed hardly anything about [the Biggie/Shakur] feud," Philips said. "People kept telling me it was serious, and I didn't believe it. But apparently it was."

Although Philips' article is also based on police affidavits and other evidence, he said the details about the Notorious B.I.G. are based entirely on his interviews with the gang members. "As far as I know, no police ever interviewed [Biggie] about this crime when he was alive or anybody [at Bad Boy] or people he knew," Philips said.

Attempting to independently establish that Biggie was in Las Vegas, Philips combed videotape footage of the boxing match at the MGM, the same hotel Biggie was allegedly staying at, but did not find the rapper. He also called B.I.G.'s mother, Voletta Wallace, whom he had befriended while investigating reports on Biggie's killing, to check the rapper's alibi.

After learning of the allegations Philips' story was making, she told the reporter she did not want to speak with him.

It is not in his report, but Philips noted Thursday that a few of his sources believed Biggie didn't really want Tupac to be killed and that he was simply talking the talk. "In the rap world, some people are real and some people aren't real," Philips said. "The people who did this murder are real, and the people who killed Biggie are real, and those aren't the only people they have killed. It's a different world. So when this thing went down, it was a matter of pride. He couldn't say, 'I didn't mean it.' "

In Philips' article, he noted that "a handful of thugs and East Coast rap associates" were with B.I.G. at the meeting with the Crips. When asked if there were specific names his sources mentioned, Philips responded: "Not that I'm willing to talk about."

Philips said at least one of his sources was in the meeting with Wallace, but he would not say if any were among the four Crips in the white Cadillac that executed the drive-by shooting he so specifically describes. "All I'm going to say is that I think I have very good sources on the story."

In the second part of Philips' report, to be published Saturday, the writer examines the police investigation of Shakur's murder. While Orlando Anderson has long been pinned for Tupac's murder by reporters, police never charged him. Two years after Shakur's death, Anderson was killed in an unrelated incident (see "Tupac Murder Suspect Orlando Anderson Dead").

Philips' report also runs counter to a theory constructed by former LAPD Detective Russell Poole, whose ideas about the murders of both rappers are the subject of journalist Randall Sullivan's book "LAbyrinth."

Poole's analysis asserts Death Row CEO Suge Knight arranged to have his label's star rapper killed and that affiliates of the West Coast Mob Piru Bloods gang carried out the hit.

"LAbyrinth" suggests that Tupac intended to leave Death Row, an idea that his alleged conversations with a girlfriend and his firing of Death Row attorney David Kenner shortly before his death seem to substantiate. It also claims that Knight owed Shakur a substantial sum of money and points out that a bullet wound Knight claims he suffered in Las Vegas has never been verified by hospital or police records, or anyone other than Knight himself.

Poole was the lead detective investigating Biggie's murder, an assignment the highly decorated officer picked up not long after he had been looking into the shooting of sometime Death Row employee and LAPD officer Kevin Gaines. After conducting an exhaustive investigation, Poole concluded that Knight, an alleged hitman-for-hire named Amir Muhammed, and a group of rogue cops including convicted bank robber David Mack were all involved in the planning and execution of the murders of both Biggie and Tupac.

Poole eventually left the force, frustrated by what he claims was reluctance by the brass to follow up on his leads. It is his assertion, in Sullivan's book and a Rolling Stone article that preceded it, that several cops were associated with Death Row Records and street gangs and that his bosses simply did not want this information to come out.

Notorious BIG - Party and Bullshit

Endava angajează 100 de oameni în noul centru software din Iaşi

Compania are deja 220 de angajaţi, iar expansiunea este generată de comenzi de la clienţi externi.


Compania Endava România, parte a grupului britanic Endava, specializată în furnizarea de servicii IT de business pentru aplicaţii financiare, telecomunicaţii, media şi IT, a anunţat că va deschide în toamnă un nou centru software la Iaşi, unde vor fi angajaţi, până la finele anului viitor, aproximativ 100 de oameni. Endava a închiriat peste 1.200 mp de spaţii de birouri în centrul Iaşiului, în complexul Palas, administrat de Iulius Group.
Printre clienţii Endava se numără IMG Worldwide, Cision, ITV, NYSE Euronext, UBS, Banca Transilvania, BancPost, AVIVA, Aegon Life, BRD Fond de Pensii.
Compania mai deţine la Iaşi un sediu în care lucrează în prezent 50 de oameni, două centre în Cluj-Napoca unde au fost angajaţi peste 150 de ingineri software şi o divizie de consultanţă la Bucureşti, în total numărul angajaţilor Endava din România ajungând la peste 220 de persoane. Potrivit oficialilor Endava, extinderea operaţiunilor companiei în România este determinată în principal de iniţierea unor noi proiecte cu clienţi străini.
"În Iaşi vedem o zonă cu potenţial mare de dezvoltare, un centru IT important unde găsim profesionişti cu experienţă, un centru universitar, criterii pe care le urmărim în alegerea spaţiilor noastre din Europa de Est. Pentru următorii ani planificăm o creştere accentuată a operaţiunilor noastre din România, care anticipăm că se va realiza în cea mai mare parte prin sediul din Iaşi", a declarat pentru ZF Transilvania Valentin Metzger, director executiv la Endava România. Echipa Endava din Iaşi este formată în principal din programatori Java şi .NET, care lucrează în proiecte de dezvoltare software pentru clienţi din Marea Britanie, din sectorul financiar-bancar.
"Vrem să fim pregătiţi pentru extinderea activităţilor din România şi din punct de vedere logistic, astfel încât să putem demara la Iaşi proiecte de mari dimensiuni pentru clienţii noştri, de aceea am ales un nou spaţiu cu o capacitate de până la 200 de oameni. Din toamnă, toate activităţile noastre din Iaşi se vor desfăşura în noul sediu şi estimăm că până la finele anului următor vom mai angaja aproximativ 100 de persoane pentru acest centru", a spus Valentin Metzger.
Numărul de angajaţi Endava din România a crescut cu 25% în prima jumătate a acestui an. Totodată, cifra de afaceri a companiei clujene din primul semestru a fost în creştere cu 37% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Endava România a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de circa 3,8 mil. euro, în creştere cu peste 22% faţă de anul precedent. Compania clujeană a obţinut în 2008 vânzări totale de aproximativ 3,1 mil. euro (peste 11,29 mil. lei). În prezent operaţiunile Endava în România aduc 18% din cifra de afaceri a grupului, spun oficialii companiei.
Pentru clienţii din România, Endava dezvoltă soluţii software pentru fonduri de pensii şi companii de asigurări, aplicaţii software pentru bănci, servicii de dezvoltare de portaluri online şi respectiv consultanţă în realizarea de sisteme IT cu finanţare prin fonduri europene.
Endava este o companie de servicii IT cu sediul central în Londra, având peste 600 de angajaţi în Marea Britanie, USA, România şi Republica Moldova. Endava a realizat în ultimii trei ani, la nivel global, o creştere medie anuală de 79%, încheind anul financiar 2008-2009 cu o cifră de afaceri de aproximativ
23,4 mil. euro. Endava România are sediul principal în Cluj-Napoca şi a fost înfiinţată în anul 2006 ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu firma clujeană Alfa Global Solutions, furnizor de soluţii IT.

Cel mai scump joc din istoria entertainmentului electronic, intră la vânzare. Starcraft 2, jocul de la care Blizzard asteapta un miliard de dolari

Marţi, 27 iulie, are loc lansarea unuia dintre cele mai scumpe jocuri din istoria entertainmentului electronic.

La mai bine de 10 ani de la lansarea primei variante a jocului Starcraft, compania de jocuri Blizzard.

Lansarea jocului va avea loc şi pe piaţa românească, Best Distribution, ESL Romania, MediaGalaxy şi GamexTV.ro organizând un eveniment de lansare atât în Bucureşti - la magazinul MediaGalaxy din Mall Vitan -, cât şi pe litoral - la Centrul Comercial Tom din Constanţa.

Compania se aşteaptă ca până la sfârşitul anului să vândă circa 5 milioane de exemplare, cu mult peste cele 1,5 milioane vândute în primul an de primul Starcraft şi fără piaţa chineză, unde jocul va fi lansat în 2011, conform Business Magazin.

Bulgaria: Asasinate la comanda, pentru numai 2000 de leva

Asasinatele la comanda din Bulgaria se fac in schimbul a doar 2000 de leva, dezvaluie procurorul Boiko Naidenov, citat de site-ul Novinite.com.

Procurorul s-a referit la modalitatea de executie a asasinatelor de catre un grup cunoscut drept "Ucigasii".

Naidenov a afirmat, intr-un interviu difuzat de televiziunea nationala bulgara, BNT, ca dupa descoperirea modului in care se executau crimele, anchetatorii aduna probele care sa sustina acuzatiile in fata instantei.

Procurorul a explicat ca sistemul de comunicatii si planificare folosit de membrii grupului era foarte complex, iar asasinul platit nu stia niciodata cine a comandat crima si nici cel care comanda asasinatul nu stia cine l-a comis.

Grupul a fost implicat in mai multe asasinate la comanda, printre victime numarandu-se si Iuri Galev, presedintele clubului de fotbal Rilski Sportist si membru in Consiliul local al orasului Samokov. Naidenov a precizat ca Galev a fost ucis din cauza unor interese de afaceri, dar a refuzat sa ofere detalii suplimentare.

In cazul asasinatelor la comanda, plata se face de obicei in mai multe transe iar sumele variaza destul de mult, a mai precizat Naydenov.

Cazul Madalina Manole a atras amenzi totale de sub 10.000 de euro pentru televiziuni

Posturile Antena 1, TVR, Antena 3, Realitatea TV si Kanal D au primit, marti, amenzi totalizand 35.000 de lei (circa 8.300 de euro) pentru derapajele inregistrate in felul cum au acoperit cazul sinuciderii Madalinei Manole. CNA a decis, in sedinta de azi, si somatii pentru posturile B1, OTV, National TV, Prima TV si Pro TV. Sanctiunile au vizat, de la caz la caz, incalcari ale legislatiei in vigoare, legate de prezentarea unor detalii privind metodele de sinucidere si a unor imagini neblurate cu fiul cantaretei, precum si pentru intruziune in viata privata a familiei, in momente dificile.

Membrii Consiliului au discutat pe larg, in sedinta de marti, felul cum posturile TV au acoperit cazul sinuciderii Madalinei Manole. Dupa ce au incercat sa elucideze cand si cum au gresit posturile, avand in vedere numarul foarte mare de emisiuni dedicate subiectului, membrii CNA au incercat sa sistematizeze numarul mare de derapaje constatate. In final, au votat:
Antena 1 - amenda de 10.000 de lei - pentru prezentarea unor detalii privind metode de sinucidere (numele substantei toxice folosite si cantitatea), pentru intruziune in viata privata in momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabila sau o tragedie, respectiv pentru prezentarea unor imagini in care apare fiul vedetei
TVR - amenda de 5.000 lei - pentru prezentarea unor detalii privind metode de sinucidere
Antena 3 - amenda de 7.500 de lei pentru prezentarea unor detalii privind metode de sinucidere si pentru intruziune in viata privata in momente de tragedie
B1 TV - somatie pentru prezentarea unor detalii privind metode de sinucidere
OTV - somatie pentru prezentarea unor detalii privind metode de sinucidere si prezentarea imaginii copilului
Realitatea TV - amenda de 7.500 de lei pentru prezentarea unor detalii privind metode de sinucidere si pentru intruziune in viata privata in momente de tragedie
Kanal D - asemenea OTV, dar avea precedent in prezentarea de tehnici criminale - amenda 5.000
National TV, Prima TV, Pro TV - somatii pentru prezentarea imaginii copilului

Membrii CNA au discutat si faptul ca posturile au prezentat ultimul SMS al Madalinei Manole, dar in cele din urma nu l-au luat in calcul. Ei au ridicat si problema ca reprezentanti ai autoritatilor - surse judiciare, seful IML - au oferit tot felul de informatii care nu ar fi trebuit sa fie facute publice (numele substantei toxice, continutul SMS-ului), informatii care au fost preluate de televiziuni.
Dan Grigore, membru CNA: Toti oamenii astia au tentatia, cand apar la televizor sa se dea mari. In loc sa spuna lucrurile obiectiv si cu mare grija, se dau mari
Gelu Trandafir, membru CNA: Dar nu e responsabilitatea lor, e responsabilitatea postului (sa transmita publicului informatiile - n.r.)

DMX - X gon' Give it to ya (Uncensored)

Dmx - Where Da Hood At

Terror Squad - Lean Back ft. Fat Joe, Remy

Eminem - Beautiful UNCENSORED

Cod galben de inundatii pe rauri din nordul si centrul tarii

Hidrologii au emis marti o noua avertizare cod galben de inundatii pentru 12 rauri din nordul si centrul tarii, pentru intervalul 27.07.2010 ora 15.00 – 28.07.2010 ora 15.00. Sunt vizate cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie, cu scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale.

Se mentine cod galben pe raurile: Tisa cu afluentii Iza si Viseu-jud.MM, Tur cu afluentii sai Turt, Valea Rea-jud. MM Somesul Mic cu principalii afluenti (Somesul Cald, Gadalin, Aghires, Luna, Fizes)-jud.CJ, Bistrita cu afluentii sai (Dipsa, Budac, Bargau, Bistrita Bargaului)- jud.BN, Lapus cu afluentii sai (Firiza, Cavnic, Suciu)-jud. MM, Barsau, Somes aval Dej (Almas, Agrij)-jud. SJ, pe Crasna-jud. SJ si SM, in bazinele superioare ale raurilor: Barcau-jud.SJ si BH, Crisul Repede-jud.CJ si BH, Crisul Alb amonte Gurahont- jud. AR si HD, Aries-jud.AB si CJ, Gurghiu, Niraj-jud.MS, Tarnava Mare, Tarnava Mica- jud. (HR, MS, SB, AB), Olt superior si mijlociu cu afluentii sai (Homorodul Mare, Homorodul Mic, Raul Negru, Covasna, Baraolt, Varghis, Sercaia)-jud. HR, CV, BV. si pe cursurile superioare ale raurilor: Buzau, Rm.Sarat, Putna, Trotus, Bistrita, Moldova, Suceava, Barlad, Bahlui, Sitna, Jijia, aferente judetelor: CV, BZ, VN, BC, HR, NT, SV, VS, IS si BT.

Se instituie cod galben incepand din 28.07.2010, ora 10.00 pe raul Prut, pe sectorul Oroftiana-Radauti Prut- jud. Botosani.

Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.

Totodata, pe unele rauri mici din bazinele superioare ale Crasnei, Barcaului, Crisurilor, Tarnavelor, Oltului, Buzaului, Rm. Sarat, Putnei si Trotusului cresterile de niveluri si debite pot determina viituri rapide, cu efect de inundatii locale.

Se mentine de asemenea avertizarea pana la sfarsitul lunii iulie pe raul Prut. Sub avertizarea cod portocaliu se vor afla, de marti pana la sfarsitul lunii iulie, zonele Prisacani si Dranceni. Zona de la barajul Stanca Costesti si pana la Prisacani ramane sub o avertizare cod galben, la fel ca si zona Chiperesti de pe Jijia.

Young Money - Every girl

Pericol pe litoralul romanesc! Pestele dragon a facut 20 de victimePericol pe litoralul romanesc! Pestele dragon a facut 20 de victime



Mai multe persoane aflate pe litoralul romanesc au ajuns la spital dupa ce au fost intepate de un peste veninos, anunta Realitatea.net.
Numarul persoanelor care au avut nevoie de ingrjiri medicale se apropie de 20. Medicii spun ca este vorba despre un asa-numit Dragon de mare, o specie de peste cu un venin foarte puternic, care poate produce socul anafilactic si chiar moartea.

Turistii au ajuns la spital cu dureri insuportabile. Ei spun ca nu s-au temut de "Dragonul de mare", deoarece pare inofensiv si poatefi condundat usor cu un guvid.

"Turistilor li s-a propus internarea dar au refuzat-o. Sub tratament cu solutie perfuzabila si hidrocortizon, evolutia a fost favorabila. Veninul poate fi foarte puternic, in special la persoanele care au un fond alergic puternic sau la persoanele cu varste extreme. Pe un fond alergic si cu un venin de calitatea acestuia, poate aparea soc anafilactic si chiar deces", a declarat directorul medical al Spitalului de Urgenta Constanta, dr. Mihaela Tuta.

O persoana a povestit ca a vazut un peste cu coama la malul marii, s-a aplecat sa-l ia, dar acesta l-a intepat. Imediat a inceput sa-i curga sange si i-a amortit toata mana.

"E o specie care habitează in mai multe zone, inclusiv in cele de mica adancime. In cautarea hranei, acest tip de peste ajunge si in zonele de mica adancime", a declarat directorul Institutului de Cercetari Marine, Simion Nicolaev.


D.M.S.

Lil Bow Wow Ft Snoop Dogg What's My Name

Lil Bow Wow - Basketball

Florin are 27 de ani şi o malformaţie pe creier

«Malformaţie arteriovenoasă situată la nivelul amigdalei cerebeloase dreapta cu artera nutritivă la nivel P.I.C.A. dreaptă şi semn de drenaj la nivelul sinusurilor duale sigmoide, având dimensiuni de 3.03/3.05/2.37 cm. Fără alte modificări la nivelul arterelor poligonului Willis.» Ăsta este diagnosticul în limbajul profesional. Am început cu el, pentru că vreau să termin cu un licăr de speranţă.

Inamicul nevăzut, neştiut, dar prezent

Personal, nu îl cunosc pe Florin Gavrilă, cel care a primit cumplitul diagnostic. Dar ştiu că are multe lucruri pentru care trebuie să trăiască: o minune de opt luni, Teresa, o soţie care îl iubeşte, fraţi, părinţi, rude şi prieteni. Într-un cuvânt, are o viaţă înainte.
Îl ştiu pe fratele său, Mihai - Mişu cum îi spunem noi -, coleg de breaslă şi mucalit din condei. De pe blogul lui am aflat ce urmează să vă spun aici. Totul a început la naşterea lui Florin: în zona cerebelului, micuţul avea un ghem de vene (malformaţia arteriovenoasă) care au crescut, neştiute de nimeni, odată cu băiatul. Adică, în zona respectivă, unde venele şi o arteră ar fi trebuit să facă un T, s-a creat un nod de vase de sânge care, fiind insuficient hrănite, au devenit slabe şi vulnerabile. Specialiştii spun că, de obicei, cedează între 10 şi 30 de ani, producând o hemoragie cerebrală puternică, persoana intrând aproape instantaneu în comă. La Florin a cedat la jumătatea lui iulie a. c., la 27 de ani.

Vrea să trăiască şi tu îl poţi ajuta!

Norocul tânărului craiovean: era în Timişoara, a fost dus repede la Terapie Intensivă, pe mâna unor adevăraţi specialişti, care nu au făcut miracole, ci şi-au făcut datoria. Florin putea ajunge o legumă umană, dar nu a renunţat la luptă. Acum a ieşit din comă, vorbeşte, chiar dacă nu coerent tot timpul, şi are o poftă nebună de viaţă. Piesa “I will survive”, fredonată de el într-o noapte în salonul de spital, spune multe despre spiritul său.
Pericolul însă nu a trecut: dacă nu se elimină acea malformaţie, riscurile apariţiei unei noi hemoragii sunt foarte crescute. Practic, orice zi în care inima îţi bate un pic mai tare poate deveni ultima. Soluţia aleasă de medici a fost o intervenţie de embolizare (intervenţie nechirurgicală, radiologică, pentru obturarea arterei care hrăneşte acea malformaţie. În lipsa hranei, malformaţia va putrezi şi va fi eliminată prin sistemul de drenaj al creierului), care se va efectua în primele zile ale lui august la Clinica din Treviso - Padova. Embolizarea ar putea să nu fie suficientă, caz în care se va interveni chirurgical.
Asta dacă familia va strânge cei 40.000 de euro necesari pentru plata intervenţiilor, a spitalizării, a transportului, a recuperării şi a tuturor celorlalte cheltuieli indirecte.



Solidaritate
Banii nu aduc fericirea, dar pot salva vieţi



Puţin cu puţin se face mult! Iar puţinul tău, dacă ajută la salvarea unei vieţi, este mai mult decât ţi-ai putea imagina. Dacă vreţi să daţi o mână de ajutor, aveţi mai jos câteva numere de cont:

GAVRILĂ MIHAIL, CNP 1810512160068
RO91 BRDE 170S V306 0290 1700 , deschis la BRD CRAIOVA

GAVRILĂ IULIA MARIA
RO28 BUCU 6642 1341 2511 RO01
Alpha Bank Craiova

GAVRILĂ FLORIN
RO58 BRDE 410S V893 6378 4100

Sursa: Editie.ro

Inna - Senorita

Inna - Deja Vu (feat bob tylor)

Alex Velea - Prototype

Bilantul ranitilor de la Love Parade din Duisburg a crescut la 511


Numarul ranitilor de la Love Parade din Duisburg, festivalul tehno in cursul caruia 19 persoane au murit in urma unei busculade, a ajuns la 511, a anuntat luni autoritatile germane.
Pronosticul vital era inca angajat in cazul unui ranit, dintre cei 42 care mai erau spitalizati luni, potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului din Duisburg, Rolf Haferkamp, potrivit Mediafax.

Un bilant precedent al autoritatilor mentiona peste 340 de raniti, dintre care nici unul nu era declarat in pericol de moarte.
Noul bilant tine cont de toata durata festivalului de sambata.

Printre morti figureaza 11 femei si opt barbati, dintre care sapte straini - doi originari din Spania, unul din Australia, unul din Bosnia-Hertegovina, unul din China, unul din Italia si unul din Olanda. [1.138 de persoane, date disparute dupa busculada de la Love Parade]
Primarul din Duisburg neaga ca ar fi fost avertizat inaintea festivalului "Love Parade"
Primarul orasului german Duisburg, Adolf Sauerland, neaga ca fusese avertizat in legatura cu riscurile pe care le reprezenta festivalul "Love Parade", dupa busculada. "Nu stiam de avertismente", declara primarul in varsta de 55 de ani. [Organizatorii Love Parade au dat dovada de "amatorism total"]


Potrivit ziarului Suddeutsche Zeitung (SZ), politia avertizase in legatura cu riscurile organizarii festivalului intr-un statiu atat de restrans, dar organizatorii si Primaria ar fi ignorat avertismentele. Fostul sef al politiei s-ar fi opus organizarii festivalului tocmai din aceste motive. De aceea, potrivit publicatiei, liderul filialei locale a CDU, deputatul Thomas Mahlberg, ceruse demiterea sefului politiei, care a fost inlocuit.

In paralel, bilantul busculadei produse sambata a ajuns la cel putin 20 de morti. O tanara de 21 de ani, spitalizata in stare grava dupa busculada, a decedat din cauza ranilor. Bilantul anterior al incidentului produs la festivalul de muzica tehno "Love Parade" era de 19 morti si 500 de raniti.

Fashiontv Summer Festival 2010


La sfarsitul acestei saptamani, luxul, eleganta si rafinamentul isi dau intalnire la cel mai glamouros eveniment al verii, Fashiontv Summer Festival.
Pe podiumul de la Grand Hotel Rex din Mamaia, alaturi de Miss Litoral 2010 si Fashiontv Summer Awards 2010, nume mari ale designului vestimentar romanesc precum Catalin Botezatu, Mihai Albu, Clara Rotescu, Laura Olteanu, Ersa Atelier sau George Hojbota ne vor povesti despre tendinte, in show-uri de exceptie.

Fashiontv va dedica fiecare seara a festivalului marilor creatori internationali - Valentino, Roberto Cavalli si Alexander McQueen, spectatorii vor urmari filme de prezentare a carierei si creatiei lor.

Catalin Botezatu a pregatit pentru Fashiontv Summer Festival nu mai putin de patru colectii.

In premiera, designerul va prezenta colectia haute couture Peacock, o explozie de rafinament si culoare, avand ca tema de inspiratie Legenda Paunului.

Boxing - colectie de lenjerie intima masculina, va trasforma podiumul intr-un veritabil ring de box.

Mumm Lingerie by Catalin Botezatu - cea mai noua colectie de lenjerie intima feminina.

Valeria Marini & Catalin Botezatu - Seduzioni Diamonds - Colaborarea speciala dintre Catalin Botezatu si Valeria Marini va fi prezentata pentru prima data publicului roman in cadrul Fashiontv Summer Festival.

Mihai Albu va prezenta "Mega structuri", o colectie speciala, realizata pentru Fashiontv Summer Festival, unde formele se nasc din lumini si umbre, se compun si se descompun intr-un univers bivalent in care simetria evolueaza in haos.

Creatorul reinventeaza volume si echilibreaza elemente sculpturale aflandu-se intr-o permanenta cautare a formei si totusi
ignorand cu desavarsire canoanele pe care aceasta le impune. Axele trasate riguros sanctioneaza dezechilibrul aparent al structurii dand nastere unor compozitii antitetice.

Clara Rotescu va incanta audienta cu doua colectii

English Garden si Butterfly Effect, creatii fluide si feminine, perfecte pentru iesiri care sa eclipseze. Rochiile Clarei Rotescu sunt nu numai foarte feminine dar si versatile.

Laura Olteanu a pregatit o colectie de rochii spectaculoase

Toate piesele vestimentare sunt decorate cu pietre pretioase si semipretioase, din voaluri foarte fine cumparate din manufacturile libaneze. O colectie extrem de scumpa dar si foarte asteptata de public.

George Hojbota - colectia toamna-iarna 2010-201

Masculin-feminin este un joc in care planeaza nevoia de a fi puternic, de a declansa dansuri ale atractiei asezonate cu respingeri magnetice. Tandemurile arhitectural-poetic, retro-futurist, urban-fantastic mentin in balans colectia si intregesc aspectul dualitatii.

Invitatii speciali ai acestei editii sunt Valeria Marini si Christoforos Kotentos, designerul international de origine greaca ale carui creatii stau sub semnul originalitatii, pasiunii si inspiratiei, celebrand feminitatea intr-o viziune avangardista.

Astfel, tinutele purtate pe covorul rosu de marile vedete internationale vor fi aduse de Ego Men`s Fashion Concept pe podiumul Fashiontv Summer Festival.

Cei mai titrati manechini ai momentului, binecunoscuti din show-urile semnate Catalin Botezatu vor purta piese ale marilor case de moda internationale, stilizate in viziune proprie de Ego Men`s Fashion Concept.

Pentru ca este un eveniment in care frumusetea primeaza, Fashiontv Summer Festival 2010 va gazdui concursul deja cu traditie in Romania - Miss Litoral .

In cadrul galei FashionTV Summer Awards, premiile in industria turistica de la malul Marii Negre - vor fi desemnate cele mai fashion locatii de pe litoral in anul 2010.

Fiecare seara de spectacol, va fi urmata de faimoasele petreceri Fashiontv: vineri in Club Crush iar sambata si duminica in Biavati Beach Club.

Manifestatia reuneste cei mai mari specialisti in hair-styling, make-up si peste 100 de modele. Luxul, eleganta, avangarda si stilul vor defini show-ul de marca internationala ce va fi transmis in 193 de tari, pe 5 continente.

Cristian Tabara, cercetat pentru viol

Directorului Departamentului Film al TVR, Cristian Tabara, este cercetat pentru viol, pe numele sau existand un dosar penal, bazat pe plangerea depusa de o fetita de 12 ani, fiica uneia dintre fostele lui iubite.
"In dosarul penal cu numarul 2279/P/2010, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti desfasoara acte premergatoare inceperii urmaririi penale impotriva lui Tabara Cristian sub aspectul savarsirii infractiunii de viol asupra unui minor, fapta prevazuta de articolul 197 alineatul 3 din Codul Penal", a precizat purtatorul de cuvant al Parchetului, procuror Alexandra Lancranjan, potrivit evz.ro

Plangerea a fost depusa de fetita in varsta de 12 ani, care a mers la politie insotita de mama sa, o fosta iubita a lui Cristian Tabara.

"Copilul a descris in amanunt faptele care ar fi fost comise cu mai mult timp in urma. In astfel de cazuri, ancheta merge mai departe, deoarece fiind vorba despre un copil ale carui marturii par credibile, nici retragerea plangerii nu inlatura raspunderea penala", au conchis sursele citate.

Declaratia mamei

"Am vrut sa o tin departe de un eventual scandal de presa. Vreau sa-mi protejez copilul. A trecut deja printr-o mare trauma. Un scandal de presa e ultimul lucru de care ar avea nevoie. A fost cumplit pentru ea. Eu si Cristian Tabara ne-am despartit intre timp. Insa cea mica a insistat sa faca asta. A insistat sa mearga la politie. A depus o plangere dupa un an de la... acel moment. Nu a fost vorba despre un viol propriu-zis. Sa nu va imaginati ca s-a ajuns acolo. A fost vorba despre... nici nu stiu cum sa-i spun...”, a declarat si mama fetitei, conform Adevarul.


Contactat telefonic, Cristian Tabara a declarat: "Nu vreau sa vorbesc despre o asemenea prostie".

"Nu va putem oferi mai multe date, intrucat e vorba despre o ancheta in curs. In astfel de situatii, in care nu vorbim despre un act sexual normal, consumat, legistii nu pot furniza probe certe. Copilul a fost audiat insa de un ofiter judiciarist, a fost consultat un psiholog si, in opinia acestora, nu are un comportament disimulat. De aceea, dosarul a ajuns de la Sectia 9 Politie la Parchet. In toate cazurile de acest fel, e greu sa strangi probe atat in favoarea presupusei victime, cat si in favoarea celui acuzat de comiterea faptelor", au explicat surse din randul anchetatorilor, conform Realitatea.

Lil Wayne - Got Money ft. T-Pain

Lil Wayne - Lollipop ft. Static

The Game ft. Travis Barker "Dope Boys"

The game - Put you on the game

Travis Barker remix for Eminem-3AM

Chicanos - Suki Suki

Franţa vrea să scape de ţigani

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, va prezida mâine o reuniune consacrată romilor şi nomazilor, o întâlnire cu care pretinde că şi-a propus să înceapă "lupta împotriva delincvenţei" şi să dea startul pentru desfiinţarea tuturor taberelor abuzive. Reuniunea vine la puţin timp de la o serie de violenţe comise de nomazi la Saint-Aignan, unde un membru al comunităţii lor a fost împuşcat de jandarmi, pentru că nu oprise la un control.

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, a făcut şi el apel, ieri, la o acţiune europeană împotriva infracţiunilor comise de romi, potrivit Le Monde. Lellouche a mai spus că trebuie să se renunţe la tema nediscriminării romilor, atât timp cât aceştia refuză să se integreze.

În Franţa se estimează că trăiesc aproximativ jumătate de milion de nomazi şi circa 20.000-30.000 de romi proveniţi din Europa de Est (România, Bulgaria şi fosta Iugoslavie). Pentru francezi, termenul de "nomazi" nu se referă la o etnie (deşi majoritatea sunt romi), ci desemnează acele persoane cu cetăţenie franceză care nu au un domiciliu stabil, ci trăiesc în tabere ori circulă în caravane.

Reuniunea anunţată pentru mâine i-a adus lui Sarkozy numeroase acuzaţii, atât din partea unor organizaţii, cât şi din partea opoziţiei. Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului, Liga împotriva rasismului şi a antisemitismului, dar şi organizaţiile romilor sau nomazilor l-au acuzat pe preşedintele francez că "stigmatizează" o comunitate, legând ideea de delincvenţă de o anumită etnie.

Politicienii din opoziţie nu l-au slăbit nici ei pe Sarkozy cu acuzaţiile, însă tema a fost cu totul diferită. Noël Mamčre (Verzi) a declarat că "şeful statului, pentru a face mai repede uitată afacerea de stat în care a fost implicat (n.r.: aluzie la dosarul Woerth/Bettencourt), a inventat o nouă diversiune şi o nouă categorie de ţapi ispăşitori", potrivit Le Figaro. Jean-Luc Mélenchon, liderul Partidului de Stânga, l-a acuzat pe Nicolas Sarkozy de "demagogie", iar FranÎois Bayrou, de la Mişcarea Democratică, a vorbit despre "furtuna populistă" a Guvernului.

Rămâne de văzut cum îşi va putea pune în practică preşedintele planurile privind expulzările şi desfiinţarea taberelor abuzive. Un impediment în calea acestora ar fi că nomazii sunt protejaţi, în Franţa, de "Legea Besson", din 1990, completată în 2000, prin care toate localităţile care au mai mult de 5.000 de locuitori sunt obligate să realizeze spaţii de primire pentru caravane. Însă, până în 2008, doar 42% din aceste localităţi au şi pus la punct aceste spaţii. Asociaţiile nomazilor şi romilor susţin că atât timp cât aceste locuri de primire nu au fost făcute, expulzările din taberele abuzive ar fi incorecte şi lipsite de sens.

Sarkozy s-ar putea să nu aibă succes prea mare nici cu planul de a scăpa de romii proveniţi din România sau Bulgaria. Aceştia sunt cetăţeni europeni, iar procedurile de expulzare în cazul lor sunt destul de dificile. În urmă cu trei ani, Franţa a hotărât să acorde un ajutor financiar romilor ca să-i convingă să se întoarcă în România. Potrivit Le Monde, aproximativ 8.000 de romi au beneficiat de acest ajutor (300 de euro pentru fiecare adult şi 100 de euro de copil, plus bilet de avion) ca să plece în România şi să nu se mai întoarcă în Franţa. O treime din cei "mituiţi" ca să nu mai calce pe pământ francez a revenit însă în Hexagon.

Sursa: Infoportal.ro

Fraudă de 2,6 milioane lire sterline în beneficiul romilor

* o militantă româncă pentru drepturile romilor a recunoscut că a participat la o fraudă în valoare de aproape trei milioane de lire sterline, ajutând numeroşi români să obţină ilegal beneficii sociale, relatează Daily Mail

Lavinia Olmazu, în vârstă de 30 de ani, şi prietenul ei, Alin Enachi, în vârstă de 29 de ani, au organizat un plan prin care 172 de români au cerut 2,6 milioane de lire sterline. Olmazu era militantă pentru drepturile romilor pentru consiliile Haringey şi Waltham Forest în nordul Londrei. Românca, care făcea campanie pentru o mai bună înţelegere a culturii romilor, era acuzată că a folosit o presupusă organizaţie caritabilă, "Roma Concern", pentru a coordona frauda. Cuplul a fost audiat vineri, împreună cu şase romi. Fiecare dintre aceştia a primit mii de lire sterline prin această fraudă.
Olmazu a admis acuzaţia de conspiraţie la fraudă. Enachi şi-a recunoscut anterior vina şi a fost condamnat la doi ani şi opt luni de detenţie.
Conform regulilor introduse când România a aderat la UE în 2007, imigranţii români nu pot primi numărul naţional de asigurare - cheia pentru obţinerea de beneficii - decât dacă pot demonstra că au plătit contribuţia la şomaj.
Românca şi prietenul ei le-au dat romilor şomeri documente false prin care se afirma că acestora li se oferă un loc de muncă. De asemenea, le-au dat adeverinţe false şi referinţe false, care ar fi arătat că aveau un loc de muncă. Mulţi au folosit apoi actele false pentru a obţine numărul naţional de asigurare, cerând alocaţii pentru copii şi deduceri de impozite.
Frauda a fost facilitată de Enachi, care asista la Agenţia pentru Beneficii la discuţiile cu românii, ca translator.

Sursa: infoportal.ro

Komorowski a obtinut 53,1% din voturi la scrutinul prezidential din Polonia

Liberalul Bronislaw Komorowski a obtinut 53,1 la suta din voturi la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Polonia, conform unui sondaj la iesirea de la urne publicat duminica seara.
Komorowski, candidatul partidului proeuropean de guvernamant Platforma Civica, a obtinut 53,1 la suta din voturi, iar contracandidatul sau, liderul opozitiei conservatoare Jaroslaw Kaczynski, a obtinut 46,8 la suta din voturi, conform sondajului realizat de institutul TNS OBOP si difuzat de televiziunea publica TVP.

K'naan & David Bisbal - Waving Flag

Shakira - Waka Waka

Un elicopter militar israelian cu şapte militari la bord s-a prăbuşit la Fundata


Elicopterul prăbuşit luni după-amaiză în apropierea localităţii braşovene Fundata este un aparat de zbor israelian, de transport, de tip CH 53, care participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010.

Potrivit precizărilor MApN, elicopterul israelian de tip CH 53 avea la bord şase militari israelieni şi unul român. Aparatul de zbor a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior, epava aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti.

Ministerul Apărării a declanşat imediat, potrivit procedurilor în astfel de situaţii, operaţiunea de căutare-salvare, la care participă un elicopter de evacuare medicală MEDEVAC aparţinând Forţelor Aeriene Române şi două elicoptere israeliene.

În jurul orei 17.45, echipele de căutare-salvare au localizat din aer, în zona Fundata-Zărneşti din judeţul Braşov, epava elicopterului israelian care a fost dat dispărut. Până la ora redactării acestei ştiri, nu se cunosc împrejurările producerii accidentului şi situaţia membrilor echipajului.

În prezent, echipele de căutare acţionează la sol pentru localizarea membrilor echipajului. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a dispus constituirea şi trimiterea la faţa locului a unei comisii de cercetare a cauzelor producerii acestui accident şi a dispus sesizarea Parchetului General.

Exerciţiul avea ca obiect executarea de misiuni de căutare, salvare şi evacuare medicală.

Surse militare declaraseră iniţial pentru MEDIAFAX că elicopterul prăbuşit luni după-amiază în apropierea localităţii braşovene Fundata ar fi aparţinut Ministerului Apărării Naţionale şi că la bordul acestuia s-ar afla şi militari americani.

Ulterior, prefectul de Braşov, Ion Gonţea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a fost identificată zona unde a căzut elicopterul şi că nu poate preciza dacă persoanele aflate la bord, care nu ar fi supravieţuit, sunt militari americani.

Prefectul de Braşov a mai spus că zona unde a căzut elicopterul este foarte accidentată şi că, la ora actuală, au fost luate măsuri pentru "securizarea" acesteia.

Potrivit unor surse oficiale, zona unde s-a prăbuşit elicopterul este foarte accidentată şi greu accesibilă, motiv pentru care în zonă nu vor fi trimise echipaje SMURD, ci echipe de salvamontişti.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Ambasadei Israelului la Bucureşti nici nu au confirmat şi nici nu au infirmat informaţia potrivit căreia ar fi vorba despre un elicopter militar israelian.

În urmă cu o săptămână, un elicopter israelian de transport tip CH-53 care participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010 a aterizat de urgenţă, în zona localităţii Priboiu, din judeţul Dâmboviţa, informa Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit MApN, în timpul zborului către aerodromul Boboc de la Buzău echipajul elicopterului a sesizat o defecţiune la bord şi a aterizat de urgenţă, conform procedurilor.

După remedierea defecţiunii, elicopterul israelian a decolat către baza de la Boboc, unde a aterizat în siguranţă.

Exerciţiul Blue Sky 2010 se desfăşoară în perioada 18-29 iulie la aerodromul Boboc şi are ca scop antrenarea pentru misiuni de căutare, salvare şi evacuare medicală.

Sursa: Mediafax