«Malformaţie arteriovenoasă situată la nivelul amigdalei cerebeloase dreapta cu artera nutritivă la nivel P.I.C.A. dreaptă şi semn de drenaj la nivelul sinusurilor duale sigmoide, având dimensiuni de 3.03/3.05/2.37 cm. Fără alte modificări la nivelul arterelor poligonului Willis.» Ăsta este diagnosticul în limbajul profesional. Am început cu el, pentru că vreau să termin cu un licăr de speranţă.
Inamicul nevăzut, neştiut, dar prezent
Personal, nu îl cunosc pe Florin Gavrilă, cel care a primit cumplitul diagnostic. Dar ştiu că are multe lucruri pentru care trebuie să trăiască: o minune de opt luni, Teresa, o soţie care îl iubeşte, fraţi, părinţi, rude şi prieteni. Într-un cuvânt, are o viaţă înainte.
Îl ştiu pe fratele său, Mihai - Mişu cum îi spunem noi -, coleg de breaslă şi mucalit din condei. De pe blogul lui am aflat ce urmează să vă spun aici. Totul a început la naşterea lui Florin: în zona cerebelului, micuţul avea un ghem de vene (malformaţia arteriovenoasă) care au crescut, neştiute de nimeni, odată cu băiatul. Adică, în zona respectivă, unde venele şi o arteră ar fi trebuit să facă un T, s-a creat un nod de vase de sânge care, fiind insuficient hrănite, au devenit slabe şi vulnerabile. Specialiştii spun că, de obicei, cedează între 10 şi 30 de ani, producând o hemoragie cerebrală puternică, persoana intrând aproape instantaneu în comă. La Florin a cedat la jumătatea lui iulie a. c., la 27 de ani.
Vrea să trăiască şi tu îl poţi ajuta!
Norocul tânărului craiovean: era în Timişoara, a fost dus repede la Terapie Intensivă, pe mâna unor adevăraţi specialişti, care nu au făcut miracole, ci şi-au făcut datoria. Florin putea ajunge o legumă umană, dar nu a renunţat la luptă. Acum a ieşit din comă, vorbeşte, chiar dacă nu coerent tot timpul, şi are o poftă nebună de viaţă. Piesa “I will survive”, fredonată de el într-o noapte în salonul de spital, spune multe despre spiritul său.
Pericolul însă nu a trecut: dacă nu se elimină acea malformaţie, riscurile apariţiei unei noi hemoragii sunt foarte crescute. Practic, orice zi în care inima îţi bate un pic mai tare poate deveni ultima. Soluţia aleasă de medici a fost o intervenţie de embolizare (intervenţie nechirurgicală, radiologică, pentru obturarea arterei care hrăneşte acea malformaţie. În lipsa hranei, malformaţia va putrezi şi va fi eliminată prin sistemul de drenaj al creierului), care se va efectua în primele zile ale lui august la Clinica din Treviso - Padova. Embolizarea ar putea să nu fie suficientă, caz în care se va interveni chirurgical.
Asta dacă familia va strânge cei 40.000 de euro necesari pentru plata intervenţiilor, a spitalizării, a transportului, a recuperării şi a tuturor celorlalte cheltuieli indirecte.
Solidaritate
Banii nu aduc fericirea, dar pot salva vieţi
Puţin cu puţin se face mult! Iar puţinul tău, dacă ajută la salvarea unei vieţi, este mai mult decât ţi-ai putea imagina. Dacă vreţi să daţi o mână de ajutor, aveţi mai jos câteva numere de cont:
GAVRILĂ MIHAIL, CNP 1810512160068
RO91 BRDE 170S V306 0290 1700 , deschis la BRD CRAIOVA
GAVRILĂ IULIA MARIA
RO28 BUCU 6642 1341 2511 RO01
Alpha Bank Craiova
GAVRILĂ FLORIN
RO58 BRDE 410S V893 6378 4100
Sursa: Editie.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu